Nieuwsoverzicht‎ > ‎

Nieuwsbrief januari 2013

Geplaatst 10 jan. 2013 06:55 door Suzan Polet

Beste ouders,

Het kan nog net: ‘DE ALLERBESTE WENSEN VOOR 2013 EN DAT HET MAAR EEN MOOI EN LEERZAAM JAAR MAG WORDEN!

Sinds de laatste nieuwsbrief van oktober 2012 is er weer een hoop gebeurd!

Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u me bereiken via de mail s.polet@svpo.nl .

Vriendelijke groet,

Suzan Polet

Directeur Tjalling Koopmans College

 

Open dagen

De eerste open dag is achter de rug. Op 15 december hebben 60 kinderen uit groep 8 met hun ouders het Tjalling Koopmans College bezocht. Naast voorlichting aan kinderen en ouders waren er proeflessen en gelegenheid om met elkaar kennis te maken en vragen te stellen. Vanuit onze zusterschool, de Isaac Beeckman Academie (IBA) uit Kapelle , waren er docenten én leerlingen aanwezig om te ondersteunen en om te vertellen over hun ervaringen met persoonlijk onderwijs. Een hele rit voor onze Zeeuwse gasten maar die hadden het er graag voor over. De aanwezige IBA leerlingen zijn allemaal van de ‘eerste lichting’. De inmiddels alweer derdejaars konden haarfijn vertellen hoe het is om als eerste op een nieuwe school te beginnen. 

Welkomswoord door misha van denderen – voorzitter van bestuur

We willen graag weten wat de kinderen vinden. Stemmen dus!

Tekenen met meneer van Keppel

Tijdens alle open dagen zijn er gasten uit Zeeland zijn om te ondersteunen en vragen te beantwoorden. De volgende open dagen staan gepland in de tweede helft van januari. Ouders met kinderen die volgend jaar naar het voortgezet onderwijs gaan, hebben allemaal een uitnodiging gehad voor deze open dagen.

Kent u nog ouders die ook interesse hebben om onze open dag te bezoeken? Dan kunnen ze hun gegevens achterlaten op www.tjallingkoopmans .svpo.nl optie ‘reserveer tijdig’. Ze ontvangen dan automatisch een uitnodiging voor de open dagen. Let op: het is wel zaak om snel te reageren. De laatste open dag is al eind januari!

Van een aantal ouders heb ik begrepen dat ze huiverig staan tegenover het promoten van het Tjalling Koopmans College. Ze vrezen dat er dan teveel aanmeldingen zijn en hun eigen kind dan minder kans maakt.

Deze vrees is helemaal niet nodig. Het is op dit moment onbekend hoeveel kinderen zich daadwerkelijk zullen inschrijven voor het komende schooljaar en daarbij wordt, in geval van een teveel aan inschrijvingen, per niveau geplaatst op datum van reservering.

Dat is de datum waarop u uw gegevens heeft achtergelaten op de website. U bent dus altijd eerder dan de ouders die u attendeert op onze school en op de open dagen.

Schoolgebouw

Verschillende omwonende ouders hebben het al opgemerkt: het schoolgebouw is van buiten al helemaal opgeknapt. Het hele gebouw is geverfd in de huisstijl kleuren. Op de voorgevel prijkt trots ons logo (verlicht!), waardoor we ook in deze donkere dagen een vrolijk licht werpen op Hurdegaryp!

De lokalen en de kantine zijn ingericht met het oog op de open dagen. Na de open dagen gaan we verder met de volgende fase. Er moet dan ook in het gebouw zelf verbouwd en geschilderd worden. De huidige lokalen zijn nog te groot voor onze 16 leerlingen per klas. We gaan 5 lokalen klaarmaken en de kantine uitbreiden met een keuken. Dit laatste gaat ten koste van de docentenkamer en het directiekantoor – die hebben we niet nodig bij het Tjalling Koopmans College.

Impressie van het schoolgebouw over circa 4 jaar

En nog een impressie van het schoolgebouw over circa 4 jaar

Basisscholen

In januari beginnen de eerste voorlichtingsbijeenkomsten bij de basisscholen. Op een aantal van die basisscholen zijn we uitgenodigd om verdere voorlichting te geven over onze school ons onderwijs. Wilt u dat we ook bij u op school voorlichting komen geven, laat dat dan weten aan de leerkracht van groep 8 of aan de directie van de school. Wij willen graag zoveel mogelijk ouders vertellen over het Tjalling Koopmans College.

Team

Er is veel belangstelling om te komen werken bij het Tjalling Koopmans College. We zijn de 100 sollicitanten inmiddels gepasseerd. Het is niet mogelijk om iedereen persoonlijk te woord te staan. Op basis van de cv’s wordt een beperkt aantal kandidaten uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. De tweede gesprekken worden altijd gehouden samen met een bestuurslid van het Tjalling Koopmans College of een externe P&O adviseur. Voor een aantal vacatures hebben we inmiddels de tweede gesprekken afgerond. Door de kerstvakantie heeft het vervolg even stilgelegen maar de komende weken gaan we verder met de gesprekken zodat we over een maand of 3 het team compleet hebben.

Kent u nog een goede docent? We zijn de komende jaren doorlopend aan het werven en aannemen, dus we ontvangen graag zijn/haar sollicitatie!

Website

Op de site kunt u de vorige nieuwsbrieven nalezen. Klik hier voor de nieuwsbrief van oktober 2012.

 

Comments