Nieuwe directeur: Dorien Verweij

Vanaf 1 november a.s. treedt Dorien Verweij aan als nieuwe directeur van de Isaac Beeckman Academie. Zij zal dan de taken overnemen van Suzan Polet.

We zijn zeer blij dat we Dorien Verweij hebben kunnen aantrekken. Haar ruime ervaring in zowel onderwijs als  bedrijfsleven geeft precies de goede mix voor de innovatieve school die we zijn. Zij zal daarmee op een praktische en zakelijke manier de beschikbare middelen effectief kunnen inzetten voor onze leerlingen.

Het lijkt snel dat we alweer een nieuwe directeur zoeken, maar dat is volgens plan. We vinden het belangrijk dat de school niet slechts gedragen wordt door een paar initiatiefnemers. Afstand nemen en overdragen dwingt ook af dat zaken goed geregeld worden en dat is precies wat we willen bereiken.

Suzan Polet blijft nog tot december 2011 direct op de school betrokken, daarna gaat ze aan de slag voor de Stichting voor Persoonlijk Onderwijs. In 2013 gaat van start met de volgende school, uitgerekend in haar geboorteplaats: Hurdegaryp (Friesland).

Dorien Verweij heeft veel kennis van en ervaring met onderwijs en ontwikkeling. Ze is opgegroeid in Terneuzen (middelbare school) en studeerde daarna Toegepaste Onderwijskunde aan de Universiteit Twente. Ging aan de slag als onderwijskundige op het Ministerie van Defensie (regio Den Haag) en werkte daarna bij een Amerikaans reclameconcern als verantwoordelijke voor de verkoop-opleidingen binnen Europa. Daarna heeft zij als accountmanager gewerkt voor Randstad Interim Kader (tegenwoordig Yacht). Na het behalen van haar onderwijsbevoegdheid heeft ze de overstap naar het onderwijs gemaakt, waar ze enkele jaren voor de klas heeft gestaan. De laatste vijf jaar is zij werkzaam geweest als locatiemanager in het voortgezet speciaal onderwijs (VMBO,HAVO, VWO en MBO) in Breda en Bergen op Zoom.

Dorien is getrouwd en heeft 2 kinderen, Daan (1995) en Annabelle (1996). Dorien woont met haar gezin in Steenbergen (Brabant).
Comments